Om Hippis
Kartor
Historia
Skyliner

 

Vad är Hippis?

Planeten Hippis är en fiktiv (geofiction) planet som är kreerat av mig. Den är själva grunden för fantasyeposet "Hippis, vår tvillingplanet" där sex böcker, varav fyra fantasy/sience fiction romaner, skall ingå plus ett Internetbaserad strategispel vars gränssnitt är själva planeten och dess solsystem.

"Planeten är en av de 7 som ingår i stjärnsystemet Corolis. Stjärnan är beläget över 60 ljusår från oss i riktning mot stjärnbilden Berenikes hår. Hippis är den andra i ordningen och är till volym bara något större än Jorden men med en minst lika intensiv och livskraftig ekosfär som våran! Denna värld härskas av Humanoiderna, den intelligenta och dominanta arten, som liksom oss människor tagit hela planetens ekosfär i besiktning!"

Jag kallar denna fictiva värld för vår tvillingplanet eftersom jag med flit skapat den så likt vår jord som det är bara möjligt, både geografiskt, geologiskt och biologiskt. Denna värld har också en civilisationshistoria. Tanken med denna projekt är att väcka tankegångar i hur man på bästa sätt man skulle kunna sköta och vårda sitt enda hem i denna stora universum. Jag har också lekt med hypotetiska tankebanor, baserade på våra egna evolutionära och historiska händelser, och lagt upp dessa som en reél skildring i denna fictiva värld! Utseendemässigt påminner planetens geografi våra väkända kartor men rent geologiskt har de en helt annan bakgrund. Med denna webbsida vill jag, inte bara visa upp mitt intresse för geofiction, utan också skildra en djupare gestaltning av en fictiv värld genom en spännande civilisationsberättelse med inslag av både fantasy och science fiction och som så småningom avslutas med en Internetbaserad strategispel!

Välkommen till vår tvillingplanet, Hippis.

Oscar Freyre

 

 

http://hippisworld.com copyright: Oscar Freyre 2009. http://oscarfreyre.se * e-mail: admin@hippisworld.com
R